سئو مخفف Searching engine optimization و به فارسی هم می توان با عبارت بهینه سازی برای موتور جستجوگر هم معنی کرد. به زبان ساده تر یعنی کار هایی را ما انجام دهیم که سایت ما با توجه به کلماتی که در اینترنت جستجو می شود، نسبت به بقیه سایت ها رتبه بهتری کسب کند و در نتایج گوگل در صفحات اول نمایش داده شود.
تفاوت انواع سئو
بسیاری از افراد متخصص در این زمینه سئو را به سه دسته مجزا از هم تقسیم می کند که شامل : 1-سئو داخلی2-سئو خارجی3-سئو تکنیکال
سئو داخلی
بیشتر به صفحه های (on-page SEO)سئو داخلی یا به عبارت دیگر سئو آن پیج
وب ارتباط دارد. یعنی موتور های جستجو و خوانندگان متوجه می شوند که محتوایی که شما نوشته اید درباره چه موضوعی است. مواردی که از آن در سئو داخلی می توان استفاده کرد می توان به متن جایگزین تصاویر، توضیحات متا و انتخاب لینک های داخلی می باشد.
شما باید به تمام تکنیک و نکات توجه داشته باشید چون نه تنها در ظاهر سایت شما نمایش داده می شود بلکه مکمل یکدیگر نیز هستند.
سئو خارجی
موتور های جستجویی (off-page SEO)سئو داخلی یا به عبارت دیگر سئو آف پیج هستند که به بک لینک ها (رای وب سایت های دیگر) مراجعه می کنند و یک جستجویی بر اساس امتیاز بندی و معیار های مخصوص خود به سایت شما نمره داده و رتبه ای به شما اختصاص می دهند.
به عنوان مثال بین دو سایتی که شرایط آنها کاملا مشابه به یکدیگر هستند اما یکی از آنها 100 لینک مرتبط و دیگری 50 لینک مرتبط (یا حتی 100 لینکی که غیر مرتبط باشد) دارند. خوب طبیعی است که آن وبسایتی که لینک بیشتر و مرتبط دارد در رتبه بهتری نسبت به دیگری دارد.
سئو تکنیکال
همانطور که از اسمش پیداست سئو تکنیکال سری فعالیت های فنی پیوسته مرتبط به سایت است که با معیار های موتور های جستجوگر همخوانی دارد. فعالیت هایی که باعث افزایش سرعت سایت شده و حتی ربات های جستجوگر بهتر می تواند محتوای سایت شما را پیدا کرده و فهم آن برایش بهتر است. البته با سایت های وردپرسی و افزونه های رایگان بدون دانش خاصی قسمت زیادی از سئو تکنیکال را می توان انجام داد.
اهمیت سئو تکنیکال
شاید با خودتان بگویید که خیلی اهمیت زیادی ندارد و از این بخش بگذرید ولی باید بدانید که سئو اهمیت زیادی در افزایش ترافیک دارد. حتی امکان این وجود دارد شما یک محتوای بی نقص بنویسید اما موتور های جستجو نتواند آن را پیدا کند و برای افراد کمی نشان داده شود. آن زمان است که به خودتان می گویید که ای کاش سئو را انجام داده بودم.
نکات کلیدی سئو تکنیکال
سریع بودن
اولین نکته سرعت بارگذاری صفحات است. کاربران به طور معمول خیلی صبر ندارد و نمی خواهند مدت زیادی به یک صفحه خالی که نوشته است در حال بارگذاری نگاه کنند. در تحقیقات سال 2016 نشان کی دهد که درصد کاربرانی که صفحات وبسایت آنها بیشتر از 3 ثانیه طول می کشد تا باز شوند به عدد %53 رسیده است.
پس سرعت پایین مساوی است با ترافیک کمتر و ترافیک کمتر برابر است با رتبه پایین سایت که کاملا خلاف کاری است که سئو انجام می دهد.
قابلیت خرش(کراولینگ)
موتور های جستجو برای اینکه اطلاعات را دریافت کنند از ربات هایی که به اصطلاح خزش می کنند استفاده می کنند. شما می توانید کاری کنید که یکی از محتواهای شما برای خزش ربات محدودیت ایجاد کند یا صفحات کراول شده را در صفحه نتایج نشان ندهد.
همچنین می توانید با لینک های داخلی به ربات ها کمک کنید مطالب شما را بهتر بفهمند.
نبود لینک خراب
بعضی مواقع شما لینک هایی در محتوا هایتان برای درک بهتر هم خواننده هم ربات می گذارید اما آن لینک را یا درست درج نمی کنید یا آدرس اشتباهی به آن می دهید که ارور هایی از قبیل ارور 404 دریافت کند، این باعث می شود کاربران ناراضی باشند و تاثیر بدی روی سایت بگذارد.
دور محتوای کپی را خط بکشید
بدترین و رایج ترین اشتباه است به این دلیل که موتور های جستجو را سردرگم می کند و نمی دانند که به کدام صفحه رتبه بالاتری بدهند پس امکان دارد امتیاز و رتبه صفحات با محتوای یکسان را پایین بیاورد. شما می توانید با استفاده از سایت داپلیچکر متوجه شوید که آیا متن شما یونیک و خاص است یا به اشتباه با محتوای یک سایت دیگر شباهت دارد.
سئو را می توان در یک جمله کوتاه خلاصه کرد “فعالیت های پیوسته برای افزایش بازدید وبسایت.” باید آگاهی داشته باشید که سئو فنی می تواند رتبه سایت شما را بالا بیاورد و سود به سزایی از آن کسب کنید امیدواریم توانسته باشیم با این مقاله دانشی هر چند کوچک ولی ارزشمند به شما اضافه کرده باشیم.
بدون دیدگاه